Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa zielona z fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek zielony 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
kostki lodu 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa zielona z fetą

Składniki:

ogórek zielony 2 sztuki
sól gruboziarnista 4 łyżeczki
gęsta śmietana 2 łyżki
śmietanka 30% 1/2 l
czosnek 3 ząbki
lód w kostkach 4 sztuki
ser feta 1 opakowanie
pieprz do smaku

Ogórki umyć, obrać ze skórki i pokroić na plasterki. Kilka plasterków odłożyć do późniejszej dekoracji następnie posypać ogórki solą i zostawić je na sicie na ok. 15 minut. Odsączone ogórki zmiksować, dodać śmietanę, śmietankę, czosnek, pieprz, kostki lodu. Wszystko jeszcze raz zmiksować. Powstałą zupę przelać do miseczek. Fetę pokroić w kostkę i układać na wierzchu zupy razem z plasterkami ogórka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matriasik 02.06.2012 11:40
Smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak