Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 500 g
szczypiorek z cebulką 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
jabłko kwaśne 1 - 2 szt
kwaśna śmietana 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w śmietanie

Śledzie wymoczyć, pokroić w paseczki i wrzucić do miski.
Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić.
Jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn i razem ze pokrojonym szczypiorkiem dodać do śledzi.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać śmietanę i wymieszać.
Wstawić do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 02.08.2011 08:03
pycha
IZABELA29 24.06.2011 12:02
bardzo takiego śledzika lubię .
monika154 01.06.2011 09:43
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak