Sposób przygotowania

Boczek nacieramy od wewnętrznej strony przyprawami i musztardą i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po czasie wyjmujemy i nacieramy wyciśniętym czosnkiem ( 1 główka ). Pozostałe ząbki czosnku układamy na jednym końcu boczku. Cebulę kroimy w paseczki i układamy razem z czosnkiem. Zawijamy i obwiązujemy nitką. Wkładamy roladę do woreczka do zapiekania i pieczemy około 1,5 godziny w 180 C. Następnie wyjmujemy roladę z woreczka i jeszcze podpiekamy około 30 minut, aby się ładnie przyrumieniła.

Można podawać na gorąco lub zimno.

Świetnie smakuje z chrzanem lub ćwikłą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Prezentuje się świetnie.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    lubię taką roladę:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !