Sposób przygotowania

Wątróbkę smażymy na rozgrzanym oleju. Odstawiamy do ostygnięcia i mielimy. Cebulkę kroimy w krążki i też smażymy.

Szynkę i wołowinę pokroiłam na kawałki i ułożyłam w naczyniu żaroodpornym ( na dole wołowina i na to wieprzowina). Zapiekać w zamkniętym naczyniu w 180 C około 1,5 godziny.

Po tym czasie przekładamy mięso do ostygnięcia i mielimy razem z cebulką.

Do sosu z mięsa wkładamy bułkę na 30 minut, aby nasiąknęła sosem. Bułkę mielimy i mieszamy bardzo dokładnie wszystkie składniki. Wbijamy jajka i doprawiamy. Mieszamy.

Blachy wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy masę do pasztetu.

Zapiekamy w 160 C około 1 godzinę.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pyszności
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Super pasztecik!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję i polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    nie ma to jak własny pasztet

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !