Sposób przygotowania

Umytego fileta zmielić razem z obraną cebulą maszynką do mięsa.
Bułkę namoczyć w mleku, a gdy nasiąknie odcisnąć i dodać ją do masy rybnej.
Na koniec dodać jajka, sól i pieprz do smaku i dokładnie wszystko wymieszać.
Formować niewielkie kuleczki, każdą obtoczyć w mace i smażyć na oleju na złoty kolor z każdej strony.
Gdy klopsiki są usmażone przełożyć je do głębokiego naczynia.
Przygotować sos:
Cebule obrać, umyć i pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju aż będzie miękka.
Dodać koncentrat pomidorowy sól, pieprz i maggi do smaku oraz liście laurowe i ziele angielskie.
Mieszając od czasu do czasu smażyć około 3-4 minuty, podlać wodą i zagotować.
Powstałym sosem zalać klopsiki, można delikatnie wymieszać i przestudzić.
Wstawić do lodówki, podawać na zimno z pieczywem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Fajny przepisik.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Fajny przepisik.
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    ale pyszności :-)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    super przepis!
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    bardzo je lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajny sposób podania ryby.
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Smaczne muszą być bez dwóch zdań.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    FAJNY PRZEPIS

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !