Sposób przygotowania

Golonki umyć, włożyć do garnka i zalać wodą tak aby były przykryte.
Gotować na małym ogniu około 1 godziny zdejmując powstałe burzyny.
Po godzinie dodać sól, pieprz, obrane ząbki czosnku, liść i ziele,sos sojowy, marchew, pietruszkę i seler i gotować jeszcze koło 30-40 minut.
Wyjąć golonki z wywaru, przestudzić, można przekroić na pół jak są duże, obtoczyć w mące i podsmażyć na złoto na oleju.
Dodać oczyszczone i pokrojone papryki, pieczarki i cebulę i podsmażyć od czasu do czasu mieszając.
Wszystko podlać odrobiną wywaru z golonek, przykryć pokrywką i dusić około 10 - 15 minut.
Podawać np. z ćwikłą i musztardą i pieczywem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Ciekawy zestaw.
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    golonka jak ja uwielbiam mmmm :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    baaardzo smaczna:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Ale fantastyczne! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !