Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajaderki z kukurydzianym kąskiem i rybą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1/4 szt
słonecznik łuskany 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżeczka
szczypiorek 6 szt
pieczywo 2 kukurydziane

Przepis i sposób przygotowania na: Bajaderki z kukurydzianym kąskiem i rybą

Makrelę przekładamy do miseczki. Usuwamy ości i rozdrabniamy widelcem. dodajemy jogurt i mieszamy. Dodajemy pestki słonecznika i rozkruszamy bardzo drobno jedną kromkę pieczywa kukurydzianego. Mieszamy i formujemy równe kulki ( powinny wyjść 3-4 kulki z podanych proporcji). Pozostałą kromkę rozkruszamy na talerzykiem i obtaczamy w niej kuleczki makrelowe. Podajemy ozdobione szczypiorkiem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 22.01.2015 23:29
dziękuję :)
Sarenka 18.07.2011 06:45
Urocze
Emilia22 17.05.2011 19:27
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak