Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TARTA BANANOWA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
żółtko jajek 3 szt
śmietana 18 proc 30 dag
czekolada deserowa 1 szt
banan 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: TARTA BANANOWA

formę na tartę wyłożyć ciastem francuskim. Ciasto ponakłuwać widelcem. Piec 5 minut w temperaturze 175 stopni. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę, żółtka i cukier zmiksować. Ciasto posmarować z częścią rozpuszczonej czekolady. Na cieście ułożyć banany pokrojone w plasterki, a następnie zalać je przygotowaną wcześniej śmietanową masą. Piec w temperaturze 145 stopni przez 25 minut. Gotowe ciasto polać pozostałą roztopioną czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak