Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowy gulasz

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
cebula 2 szt
pomidory koktajlowe 15 szt
olej 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
oregano 1/2 łyżeczki
tymianek 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
bulion 1 szklanka
grzyby 1 różne rodzaje

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowy gulasz

Grzyby oczyścić, umyć, osączyć i pokroić w kawałki. Cebule obrać i pokroić w plastry. Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski.Poomidorki umyć, osuszyć i usunąć z nich szypułki. Na rozgrzanym oleju obsmażyć grzyby z cebulą, dodać paprykę, przyprawy i smażyć 5 minut. Wlać bulion, dodać pomidorki i dusić 15 minut. Mąkę rozprowadzić z 1/2 szklanki wody, wlać do gulaszu i zagotować. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 08.07.2011 17:54
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak