Sposób przygotowania

Na biszkopt ubijamy jajka z cukrem na bezę, dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy na koniec wlewamy syrop i przesianą mąkę z proszkiem. Pieczemy 30-35 min w temp 180st,po upieczeniu zostawiamy ciasto jeszcze na 5min w piekarniku.

Krem:
Śmietanę ubijamy ze śnieżką na krem (jeśli ciasto ma postać do następnego dnia dobrze jest dodać 2 łyżki cukru żelującego).
Truskawki dzielimy na mniejsze kawałki, zostawiając kilka do dekoracji, resztę aromatyzujemy syropem i alkoholem, przykrywamy pojemnik i odstawiamy na 10 min.
Ostudzony biszkopt dzielimy na 3 krążki nasączamy je powstałym syropem z truskawek i posypujemy usztywniaczem do śmietany, smarujemy kremem pamiętając że potrzebny będzie jeszcze do dekoracji, na krem wykładamy truskawki delikatnie je wciskając. Całość dowolnie dekorujemy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    ekstra!
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam.........
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda bardzo apetycznie
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smakowity torcik i pięknie udekorowany
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wygląda bardzo smacznie :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    zachwyca smakiem i samym wyglądem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !