Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Staropolska zapiekanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 małych
papryka 2
boczek 3 plastry
ogórek kiszony 1
cebula 1
olej
jogurt naturalny 1 szklanka
śmietana 18-procentowa 1/2 szklanki
żółtko jajek 1
rozmaryn
ser żółty 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Staropolska zapiekanka

Ziemniaki obrać i obgotować 15 minut w osolonej wodzie.
Paprykę,boczek, ogórek i cebulę drobno pokroić w kostkę.
W naczyniu żaroodpornym poukładać ziemniaki i posypać papryką, cebulą i boczkiem. Ser wymieszać z jogurtem, śmietaną i żółtkiem. Zalać potrawę i posypać rozmarynem.
Zapiekać 20 minut w temp.200 st.. Przed podaniem posypać pietruszką lub koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 18.11.2011 23:12
pycha, bardzo lubię takie zapiekanki
ziutula
ziutula 19.06.2011 00:10
bardzo apetyczne proste jedzonko.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak