Sposób przygotowania

Kapustę gotować 20 min. w osolonej wodzie, osączyć. Natkę posiekać, cebulę zetrzeć na tarce. Wymieszać z mięsem, jajkiem, koncentratem, bułką i natką. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Wewnątrz główki kapusty wyciąć liście, pozostawiając 10-12 sztuk. Farsz układać między liście, formując główkę tak jak wyglądała na początku. Kapustę zawinąć w gazę, zawiązać. Gotować 1 godz. w wywarze z gotowania kapusty. Na sos masło zasmażyć z mąką, wlać bulion, zagotować. Dodać śmietanę, posiekany koperek. Doprawić do smaku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !