Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z wędzonym łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 150 gram
szpinak mrożony 450 gram
jaja 4
koperek
twaróg 200 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z wędzonym łososiem

szpinak poddusić na maśle,osączyć.Wymieszać z żółtkami i pianą z białek.Doprawić gałką muszkatołową,pieprzem i solą.Rozsmarować na blasze wyłożnej papierem do pieczenia.Piec 15 min. w 200 st. C.Lekko wystudzić.Ser wymieszać z jogurtem,skórka z cytryny i koperkiem.Doprawić solą i sokiem z cytryny.Rozsmarować na szpinakowym cieście,na wierzch położyć łososia.Zrolować.Zawinąć w przezroczystą folię i wstawić na 2h do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 27.12.2013 09:10
super, bardzo smaczna
Natalia36 22.06.2011 11:18
Świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak