Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

blok czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kost.
woda 1/2 szkl.
cukier 1,5 szkl.
kakao 5 łyżek
mleko w proszku 2 szkl.
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: blok czekoladowy

wodę,cukier i margarynę zagotować,mleko w proszku wymieszać z kakaem i powoli dodawać do przegotowanej wody z cukrem i margaryną stale mieszając,do gładkiej masy dodać bakalie oraz pokruszone herbatniki lub wafle,wymieszać na jednolitą masę i wylać do formy keksowej wstawić do stężenia do lodówki kroić jak keks.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 17.01.2014 09:19
bardzo dobry
Ola1young 11.10.2013 14:54
fajny przepis na słodkości
dianix 23.09.2012 19:18
prosty do zrobienia a wielbicieli ma wielu
Weronika_eM 19.05.2011 09:49
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak