Sposób przygotowania

Ogóraski bardzo dokładnie myjemy i układamy w słoikach.Do każdego słoiczka dokładamy kilka plasterków marchewki,ząbek czosnku,kawałek obranego chrzanu i troszkę kopru(ewentualnie plasterek cebuli).Przygotowujemy zalewę:gotujemy wodę z przyprawami,solą i cukrem,dodajemy ocet,zagotowujemy i odstawiamy z ognia.Ogóreczki zalewamy,zakręcamy i wstawiamy do garnka z wodą.Teraz należy już je tylko zagotować i gotowe.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    piotereq

    nie ma to jak takie ogóraski,pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    świetne!na jednego gryza:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubie takie !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    idealna przekąska:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !