Sposób przygotowania

Wiśnie osączamy,trzy łyżki zimnego kompotu mieszamy z mąką ziemniaczaną,resztę zagotowujemy z dodatkiem 2 łyżek cukru,cynamonu i skórki cytrynowej.Wlewamy rozprowadzona mąkę,wyjmujemy cynamon i skórkę.Gotujemy przez chwilkę,a gdy płyn zgęstnieje,wkładamy wiśnie(trochę odkładamy do dekoracji).
Twarożek miksujemy na puszysty krem ze śmietaną,resztą cukru i zagęstnikiem.Bułeczki kroimy na pół,smarujemy przygotowanymi wiśniami,a następnie kremem serowym.Gotowy deser odkładamy na godzinkę do lodówki,przed podaniem przybieramy odłożonymi wiśniami i pistacjami.Smacznego.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !