Sposób przygotowania

Makaron ugotowałam według przepisu, dodając nieco oliwy. Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzuciłam posiekną cebulę, chwilę posmażyłam i dodałam mielone mięso, smażąc je na sporym ogniu, intensywnie mieszając, pod koniec dodałam przyprawy. Gdy mięso było miękkie, wrzuciłam posiekane pomidory z puszki wraz z zalewą i pogotowałam trochę, dodając jeszcze trochę przypraw, żeby zharmonizować smaki – dałam szczyptę cukru, żeby złamac kwaśność pomidorów.
Dodałam odcedzony groszek i pogotowałam jeszcze chwilkę. Sosem polałam ugotowany al dente makaron.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    dla takiego spaghetti przełamałbym nawet niechęć do groszku
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    z groszkiem nigdy nie próbowałam...
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !