Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niskokaloryczne spaghetti

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Makaron razowy 200 g
mięso mielone indycze 200 g
marchew 1
ząbek czosnku 2
seler naciowy 1
cebula biała 1
pomidory w puszce 1
sól do smaku
pieprz
oliwa
oregano
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Niskokaloryczne spaghetti

Ilość składników podana jest na niedużą porcję dla 2 osób.

Kroimy cebulę w małą kosteczkę, czosnek, seler naciowy, marchew ścieramy na grubych oczkach tarki. Dodajemy kilka kropel oliwy na patelnię i wrzucamy czosnek, kiedy czosnek troszkę się zeszkli i oliwa przejdzie smakiem czosnku zdjemujemy czosnek, dlatego że spalony nada gorzkiego smaku naszej potrawie. Na patelnię dodajemy mięso mielone, gdy podsmaży się dodajemy marchewkę i seler naciowy. Kiedy warzywa zrobią się miękkie wrzucamy puszkę pomidorów w puszce. Doprawiamy do smaku przyprawami. W między czasie gotujemy makaron razowy (tzn.pełnoziarnisty) al dente. UWAGA wrzucamy go na patelnię z naszym sosem, aby wszystkie składniki polączyły sie .

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak