Sposób przygotowania

Wypłukałam pokrzywy w kilku wodach, w międzyczasie ugotowałam wywar z włoszczyzny z cebulą i przygotowałam polentę. Na wrzącą wodę z solą i oliwą wrzuciłam mieszając kaszkę kukurydzianą i gotowałam mieszając aż wchłonęła wodę. Potem ją rozsmarowałam na półmisku, żeby zastygła.
Wywar z warzyw przecedziłam i sparzyłam nim wypłukane liście pokrzyw, szczawiu i rzeżuchy, chwilę pogotowałam dodając sok z cytryny. Zmiksowałam i podałam od razu z pokrojoną w kostkę polentą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    muszę spróbować!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    takiej zupy jeszcze nie jadłam, ciekawe jak smakuje:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    z polentą jeszcze nie miałem do czynienia
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszniutko wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo bardzo ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !