Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodych pokrzyw z kostką z polenty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czubki i liście pokrzywy 20 dkg
szczaw 5 dkg
rzeżucha 1 łyżka
wywar z warzyw 2 litry
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodych pokrzyw z kostką z polenty

Wypłukałam pokrzywy w kilku wodach, w międzyczasie ugotowałam wywar z włoszczyzny z cebulą i przygotowałam polentę. Na wrzącą wodę z solą i oliwą wrzuciłam mieszając kaszkę kukurydzianą i gotowałam mieszając aż wchłonęła wodę. Potem ją rozsmarowałam na półmisku, żeby zastygła.
Wywar z warzyw przecedziłam i sparzyłam nim wypłukane liście pokrzyw, szczawiu i rzeżuchy, chwilę pogotowałam dodając sok z cytryny. Zmiksowałam i podałam od razu z pokrojoną w kostkę polentą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 11.11.2012 09:25
bardzo bardzo ciekawy przepis
barbara11561 18.05.2012 09:36
pyszniutko wygląda:)
pacpaw 01.05.2012 18:22
z polentą jeszcze nie miałem do czynienia
Izabela28 01.10.2011 14:02
takiej zupy jeszcze nie jadłam, ciekawe jak smakuje:)
Justa32 05.08.2011 10:54
muszę spróbować!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak