Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem śmietankowy z kokosem i rumem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szkl. mleka 1
torebka budyniu śmietankowego 1
łyżki wiórkow kokosowych 3
łyżki cukru kryształu 3
łyżki cukru pudru 2
g masła 100
rum 2

Przepis i sposób przygotowania na: Krem śmietankowy z kokosem i rumem

Wiórki zalać 0,5 szkl. mleka, zagotować, dodać cukier kryształ. W reszcie mleka rozprowadzić proszek budyniowy, wlać do wrzącego płynu, gotować energicznie mieszając 2-3 min. Odstawić pod szczelnym przykryciem do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem aż zbieleje, dodawać po łyżce zimnego budyniu, zmiksować na gładką masę. Na koniec dodać rum, dokładnie wymieszać. Stosować do przekładania biszkoptów, bułeczek, ciastek... Można oczywiście zrobić z podwójnej porcji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 12.06.2012 09:28
super
Anna133 27.04.2012 17:43
jakas inna odmiana jest potzrebna
Agnieszka/picola 14.02.2012 22:36
dobre
SylwiaMagdaSabin 26.11.2011 15:30
mmmm coś dla mnie
Agnik 13.07.2011 11:49
kokos cudo
caroline1983 28.02.2011 12:26
musi być pyszny :)
wiktor188 28.02.2011 10:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak