Sposób przygotowania

Kukurydzę oczyścić,umyć,gotować 15min w osolonej wodzie .Sałate oczyścic ,opłukać i osuszyć.Czosnek obrać ,pokroić w cienkie plasterki.Bazylię opłukać ,osuszyć ,listki oderwać od łodyżek i pokroić w paseczki.Kukurydzę osączyć ,pokroić w krążki.Masło rozgrzać na patelni,zrumienić na nim krążki kukurydzy z obu stron na złoty kolor.Dodać czosnek i bazylię .Smażyć razem jeszcze chwilę.Ocet doprawić solą i pieprzem,powoli wlewać olej,aż do lekkiego zgęstnienia .Sosem polać sałatę.Słoneczka kukurydziane podawać z plasterkami polędwicy i listkami sałaty.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !