Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słoneczka kukurydziane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1główka
kolby kukurydzy 3
czosnek ząbek
masło 3łyżki
ocet winny 2łyżki
olej 2łyżki
bazylia pęczek
sól
pieprz
polędwica 20dag wędzona

Przepis i sposób przygotowania na: Słoneczka kukurydziane

Kukurydzę oczyścić,umyć,gotować 15min w osolonej wodzie .Sałate oczyścic ,opłukać i osuszyć.Czosnek obrać ,pokroić w cienkie plasterki.Bazylię opłukać ,osuszyć ,listki oderwać od łodyżek i pokroić w paseczki.Kukurydzę osączyć ,pokroić w krążki.Masło rozgrzać na patelni,zrumienić na nim krążki kukurydzy z obu stron na złoty kolor.Dodać czosnek i bazylię .Smażyć razem jeszcze chwilę.Ocet doprawić solą i pieprzem,powoli wlewać olej,aż do lekkiego zgęstnienia .Sosem polać sałatę.Słoneczka kukurydziane podawać z plasterkami polędwicy i listkami sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak