Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior po holendersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet łyżka
kalafior 65dag
żółtko jajek 4
sok z cytryny łyżeczka
mięta łyżka
bazylia łyżka
musztarda łyżeczka
sól
pieprz
cukier szczypta
masło 15dag
jogurt naturalny 2łyżki
szynka 25dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior po holendersku

Kalafior oczyścić,zalać na 10min wodą z octem ,opłukać,gotować przez 20min w posolonej wodzie.W rondlu na małym ogniu utrzeć żółtka z sokiem z cytryny ,ziołami,winem ,musztardą,cukrem,solą i pieprzem ,aż powstanie krem.Szynkę pokroić w kostkę.Lodowate masło pokroić,dodać do gorącego sosu ,ubijając .Wlać jogurt ,przyprawić,wymieszać.Kalafior zalać sosem .posypać szynką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 25.09.2012 22:01
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak