Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczek faszerowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 65dag
jajko 2
kabaczek 1kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 4łyżki
miód 2łyżki
cebula 1
koperek kilka gałązek
olej łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczek faszerowany

Cębule oczyścić i wraz z koperkiem posiekać.Mięso zemleć włożyć do miski ,dodać jajka,cebulę,koperek,bułkę tartą ,wyrobić,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Kabaczek umyć ,odkroić jeden koniec ,wydrążyć środek ,wypełnić farszem .Ułożyć w natłuszczonej olejem brytfannie ,posmarować miodem i piec godzinę w temp.175C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak