Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

hamburger Cajun

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 g
bulki do hamburgerow 4 szt
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 0.5 szt
cebula 1 szt
sól 0.5 łyżeczki
olej 2 łyżki
papryka czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: hamburger Cajun

Mięso zemleć,dodać drobno posiekaną,zeszkloną cebule,sól,pieprz kajeński.Uformować owalne kotlety,usmażyć na rozgrzanej oliwie.Z bułki odkroić kawałek,wydrążyć po środku otwór i włożyć usmażonego kotleta wraz z papryką pokrajaną na kawałki.Zawinąć całość w folię aluminiową i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180stopni ok.15-20minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak