Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miętus w sosie musztardowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miętus w dzwonkach 600 g
czosnek ząbki 1 szt
sok z połowy cytryny do smaku
śmietana 50 ml
musztarda 1 łyżka
cebula czerwona 0.5 szt
oliwa 1 łyżka
ocet 1 łyżeczka
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: miętus w sosie musztardowym

Zagotowujemy wodę z solą i ziarnami pieprzu,czosnkiem,liściem laurowym i sokiem z cytryny.delikatnie umieszczamy w niej rybę i gotujemy do miękkości.W miseczce mieszamy delikatnie śmietanę z musztardą.Sos doprawiamy do smaku i polewamy nim ugotowaną rybę.Podajemy z liśćmi sałaty doprawionymi oliwą i octem,udekorowanymi krążkami cebuli oraz kieliszkiem białego wina.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak