Sposób przygotowania

Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę wraz z cukrem, a na sam koniec dodać żółtka i połączyć ze sobą. Do powstałej masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć(np. za pomocą łyżki). Masę przelać do formy i piec około 30-40 minut w 180 C. W międzyczasie przygotować galaretki zgodnie z instrukcja na opakowaniu (proponuje dodać trochę mniej wody!). Na przestudzony biszkopt wyłożyć ubitą śmietanę kremówkę (podczac ubijania śmietany 30 % można dodać trochę cukru do smaku), ułozyć brzoskwinie i wylać tężejącą galaretkę. Podawać po schłodzeniu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !