Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sangaria

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino czerwone wytrawne 1 butelka
cytryna 1 szt
pomarańcza 1 szt
cukier 2 łyżki
brandy 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: sangaria

Pomarańcze i cytrynę kroimy na plastry lub cząstki i wkładamy do dużego dzbanka.Wsypujemy cukier,a następnie wlewamy wino oraz brandy.Dzbanek wstawiamy do lodówki na noc,żeby wino się schłodziło.Przed podaniem do dzbanka dolewamy wodę sodową.Jeśli chcemy przygotować sangrię szybciej,możemy użyć schłodzonego wina,do którego dodajemy kostki lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak