Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w letnim mleku wraz z dodatkiem 4 łyżeczek cukru. Do miski bądź miksera dodać resztę składników + rozpuszczone w mleku drożdze i wymieszać. Przykryć folią i poczekać godzinę, aż ciasto wyrośnie. Następnie podzielić ciasto na 12 części i wyrobić kuliste bułeczki. Ułożyć je na blaszcze i przykryć ręcznikiem, aby nie wyschły. W międzyczasie ze składników na kruszonkę wyrobić masę na wierzch do drożdżówek. Przygotowane drożdżówki lekko spłaszczyć i nałożyć na nie mrozone jagody, a na wierzchu posypać kruszonką. Piec w temperaturze 200 C około 15 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    zjadłoby się taką
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !