Sposób przygotowania

Podgrzewamy miód w emaliowanym( najlepiej) garnku, aż zacznie ciemnieć, dodajemy startą skórkę z pomarańczy i wlewamy 1 szkalnkę wody, zagotowujemy.
Gałkę i kawę mieszamy i zalewamy wrzącą szklanką wody, mieszamy dokładnie i dodajemy do miodu. Studzimy, dodajemy spirytus i brendy, (można dodać rum), zamykamy szczelnie i pozostawiamy w spokoju około 6 tygodni. Po tym czasie zlewamy płyn z nad osadu, osad przecedzamy przez gazę złożoną kilkakrotnie i mieszamy z nalewką. Przelewamy do butelek i odstawiamy jeszcze na tydzień

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    ta nalewka jest przepyszna, można kombinować z dodawaniem zamiast pomarańczy limonkę lub cytrynę , wcale nie jest konieczne dodawanie brendy, bez tego też jest pyszna!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !