Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pampuszki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 1/2 szt
mąka pszenna 3 szklanka
cukier drobny 2 łyżki
mleko ciepłe 2 szklanki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Pampuszki

Do miski dajemy ok 2 szkl przesianej mąki .robimy dziurkę i wlewamy ok 1/2 szkl ciepłego mleka na to 2 łyżki cukru i drożdze .Mleko cukier i drożdże lekko mieszamy .zostawiamy chwilę do wyrośnięcia .Potem dodajemy jajko jeszcze szklankę mleka i mąkę i wyrabiamy ciasto .Zostawiamy do wyrosnięcia na ok 1 godzinę . Na patelni rozgrzewamy olej . Kładziemy ciasto łyzką i smażymy z 2 stron .Podajemy z miodem ,dzemem lub cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 22.01.2012 19:03
super
Andzia1977
Andzia1977 22.01.2012 19:03
super
Andzia1977
Andzia1977 22.01.2012 19:03
super
Anna133 18.07.2011 06:54
a ciasto ma mieć jaka konsystencje , gestej śmieatny ?
Anna133 18.07.2011 06:53
nigdy mi nie wychodzą :(
Nina7 17.05.2011 10:29
chętnie bym się poczęstowała:)
Margo1 17.05.2011 09:04
fajne
Margo1 17.05.2011 09:04
fajne
amorzenek 17.05.2011 07:58
super
Gabriela7 17.05.2011 07:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak