Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego dodaj jajko, bułkę tartą, tymianek (1 łyżki), ocet balsamiczny, starty parmezan i posiekany czosnek. Dopraw mięso solą i pieprzem. Wymieszaj składniki bardzo dokładnie, a następnie formuj małe klopsiki (wielkości małej pieczarki). Klopsiki powinny być dosyć zwarte (aby nie rozpadały się przy grillowaniu). Klopsiki posyp tymiankeim (ok. 1 łyżka).

Wymyj pieczarki i paprykę. Paprykę przekrój na pół, wyjmij nasiona i pokrój na cząstki wielkości ok. 2x2cm. Pieczarki i paprykę możesz oprószyć lekko solą.

Na szaszłyki nadziewaj paprykę, następnie na przemian pieczarki i klopsiki, na końcu ponownie paprykę. Szaszłyki skrop delikatnie oliwą z oliwek.

Grilluj szaszłyki przez ok. 10 minut z każdej strony (powinny być pięknie zarumienione). Możesz je podać np. z rukolą i pomidorkami koktajlowymi.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Oj zjadłbym takiego szaszłyka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    też bym zjadła
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajny przepis
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Cielęcinka jest bardzo delikatna i pyszna.Szaszłyki pierwsza klasa.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !