Sposób przygotowania

1) Masło ubić na masę. Żółtka utrzeć z cukrem na parze.
2) Dodawać masło. Wymieszać.
3) Dodać proszek do pieczenia i jajko. Śmietanę wymieszać i dodać mąkę.
4) W razie potrzeby dodać mąkę, włożyć na godzinę do zamrażalnika.
5) W tym czasie na patelni podsmażyć z odrobiną masła i cukru rabarbar(ilość zależy od Ciebie).
6) Część ciasta (2/3) rozłożyć na blasze i podpiec w 180 stopniach do momentu aż ciasto nabierze złotego koloru.
7) Od rabarbaru odsączyć sok i rozprowadzić na cieście.
8) 1/3 ciasta zetrzeć na owocach i podpiec jeszcze 15-20 minut w tej samej temperaturze.
9) Wyjąć i po wystygnięciu posypać pudrem.
Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    sezon rabarbarowy w pełni więc ciasto z rabarbarem...dobra rzecz:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Ale pyszności!!
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię takie ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !