Sposób przygotowania

Zrobic ciasto:mąkę przesiac,posiekac z masłem,dodac jajko,żółtka i śmietanę.Szybko zagnieśc ciasto,włożyc je do miski posypanej mąką,pozostawic na 12 godzin w lodówce.Zrobc masę:konfiturę rozgrzac w rondelku,wymieszac ze zmielonymi orzechami,ostudzic.Ciasto rozwałkowac do grubości 1/2 cm,pokroic w pasy o szer.8cm,a następnie w trójkąty.Na środku każdego kłaśc porcję masy orzechowej,zwijac od podsawy,formując rogaliki.Piec przez 15-20 minut w temp.200 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Pyszne takie ciasteczka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    palce lizać
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajne rogaliki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !