Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z masą budyniową
Przygotować masę: Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtko. Ciągle ucierając dodawać po łyżce ugotowane i ostudzonego budyniu. Masą wypełnić upieczone babeczki.
Udekorować owocami.
mąka | 1/2 kg |
żółtko jajek | 4 sztuki |
masło | 35 dkg |
cukier puder | 10 dkg |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
masa | |
żółtko jajek | 1 sztuka |
budyń jasny | 1 opakowanie |
masło | 1 kostka |
cukier puder | 3/4 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: