Sposób przygotowania

Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Kiełbasę w całości, tzn. nie odcinamy poszczególnych kawałków, wkładamy do szerokiego rondla/garnka (żeby kiełbasa była na dnie w jednej warstwie). Zalewamy gorącą wodą tylko tyle aby lekko przykryła kiełbasę. Kiedy woda zawrze odszumowujemy i dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu ok. 15-20 min..a następnie wyjmujemy kiełbasę - wywar możemy zużyć do zupy. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy kiełbasę, a kiedy się zrumieni odwracamy na drugą stronę i zmniejszamy ogień. Dodajemy cebulę i dusimy na małym ogniu ok. 15-20 min. Podajemy z ziemniakami albo pieczywem i koniecznie z chrzanem!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Pyszna kiełbaska
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    bardzo lubię taką kiełasę z chrzanem lub ćwikłą
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    często robię taką bo bardzo lubimy
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    proponuję udać się do okulisty, chociaż w tym stadium to już nie widzę szans na ratunek..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !