Sposób przygotowania

kaczkę umyć,skórę i wnętrze skropić sokiem wyciśniętym z jednej pomarańczy,natrzeć solą,pieprzem i majerankiem,odstawić w chłodne miejsce najlepiej na noc do lodówki,następnego dnia obrumienić na patelni i położyć do brytfanny,jabłka umyć obrać i pokroić na cząstki,pomarańcze obrać i wyfiletować tak aby nie było białych skórek,pokroić na kawałki,pokrojone jabłka i pomarańcze wymieszać z posiekanymi orzechami i winem,powstałym farszem wypełnić kaczkę i spiąć skórę,wstawić do piekarnika i upiec w temp.190st.ok.2godz.co jakiś czas podlać kaczkę wytworzonym sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    rewelacyjne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wykwintne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !