Sposób przygotowania

Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne. Cebulę obrać, pokroić w cienkie piórka. Z kapusty odciąć głąb, zetrzeć na szatkownicy albo pokroić w cieniutkie paseczki, zetrzeć także jabłko. Przełożyć do garnka, dodać cukier, troszkę soli, wlać ok. 1,5 szkl. wody i dusić 15-20 min. - zależy jak cienko pokroimy kapustę. Kiedy będzie miękka, ale jędrna dokładamy koncentrat, lubczyk i dusimy 5 min.. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy na złoto cebulkę a następnie zdejmujemy ją na talerzyk a na tłuszcz wsypujemy mąkę, mieszamy, podlewamy 0,5 szkl. wody i rozrabiamy aby nie było grudek. Kiedy się zagotuje przelewamy do kapusty. Całość doprawiamy pieprzem i ew. solą do smaku, dusimy 10-15 min.. Cebulkę możemy dodać do kapusty, ja lubię posypać nią potrawę na talerzu. Kapusta najlepsza jest odgrzewana, kiedy się trochę przegryzie.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    apetycznie wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to musi być pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pycha jak bigos
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    no nie, z bigosem to nie ma nic wspólnego - to zwykła potrawa z kapusty, na szybko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    pyszniuśka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    lubię taką kapustę
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    na pewno wypróbuję, wygląda bardzo smacznie:)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ciekawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !