Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos muślinowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 2 szt
woda 2 łyżki
masło lub margaryna 10 dkg
śmietana 3 łyżki
sok z cytryny kilka kropli
sól

Przepis i sposób przygotowania na: sos muślinowy

Na patelnie o grubym dnie wbijamy żółtka dodajemy zimną wodę szczyptę soli,pieprzu i kilka kropel soku z cytryny.Stawiamy patelnię na małym ogniu i wszystkie składniki ubijamy trzepaczką aż będą stanowić gęstą zawiesistą masę a następnie zdejmujemy z ognia.Dodajemy po kawałku masła i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką,na koniec dodajemy śmietanę najlepiej ubitą mieszamy i zaraz podajemy.Nie wolno podgrzewać.Podajemy do ryb i szparagów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 27.02.2012 19:43
fajne
Ada-Gaba 19.02.2012 11:49
fajne
sunnymood 23.12.2011 22:58
świetny:)
Krystyna32 09.06.2011 14:10
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak