Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 4ząbki
olej 5łyżek
pomidory 50dag
tymianek 2łyżeczki
sól
pieprz
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany w sosie pomidorowym

Bakłażany umyć,osuszyć,obciąć końcówki ,nie obierać.Przekroić wzdłuż na ćwiartki i na plastry grubości 1cm .W rondlu rozgrzać olej,wrzucić bakłażany obsmażyć i wyjąć.Pomidory sparzyć ,zdjąć skórkę ,miąższ drobno pokroić.Czosnek obrac,posiekać ,podsmażyć na złoto na tym samym tłuszczu.Pomidory dodać do czosnku,rondel przykryć i dusić 15min.Bakłażany wrzucić do rondla ,przyprawić solą,pieprzem i tymiankiem,dusić jeszcze 10min.Gotową potrawę przełożyć na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak