Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z szynki wieprzowej z nadzieniem grzybowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
cebula 1 duża
marchew 1 sztuka
olej do smażenia
sól
grzyby suszone 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z szynki wieprzowej z nadzieniem grzybowym

Mięso rozkroić tak aby powstał kwadrat, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Namoczone grzybki ugotować, zmielić blenderem, cebulę pokroić w kostkę przesmażyć dodać do niej startą marchew chwilkę poddusić doprawić,wymieszać z grzybami, położyć farsz na mięso uformować roladę jak trzeba obwiązać nicią aby się nie otwarła podczas smażenia. Mięso zrumienić z każdej strony i dusić około godz. jeśli potrzeba lekko podlać wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 23.04.2012 15:14
wyglada apetycznie
Neetka90 18.03.2012 21:42
extra :)
Neetka90 18.03.2012 21:42
extra :)
Neetka90 18.03.2012 21:42
extra :)
Neetka90 18.03.2012 21:42
extra :)
Wafelek2601 17.12.2011 10:01
świetnie wygląda
magical66 12.10.2011 21:13
smaczna
rzenia15 19.09.2011 10:19
pyszna szyneczka
Mariusz10 14.08.2011 19:12
ekstra rolada!
agataw1990 03.08.2011 21:33
bomba
jeta72 06.06.2011 03:01
pyszna
Ewa111 29.05.2011 18:39
wieprzowina z grzybami ,aż mi ślinka leci
owca441 24.05.2011 22:23
pyszna
Rogalik 23.05.2011 21:38
pyszności
irenka 23.05.2011 17:55
smaczne
MAR3STA 21.05.2011 20:59
cos wspaniałego;)
kuklik 20.05.2011 21:32
bomba
Robert10 18.05.2011 22:29
ale super
traktorek 18.05.2011 16:50
wspaniała
Gosia40 17.05.2011 12:22
musi smakować rewelacyjnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak