Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka kapitańska z krewetkami i wędzonym łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzony łosoś 40 dkg.
krewetki obgotowane 40 dkg.
masło 1 łyżka
ser pleśniowy 40 dkg.
ananas w puszce 40 dkg.
pomidory 2 szt.
kiełki sojowe 1 puszka
kukurydza konserwowa 1 puszka
sos
majonez 1 mały
śmietana kwaśna 1 szkl.
koperek 1 pęczek
czosnek 1 główka
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka kapitańska z krewetkami i wędzonym łososiem

ananasa i ser pokroić w słupki,pomidory sparzyć zdjąć skórkę,z miąższem papryki i łososiem pokroić w paski,krewetki podsmażyć na maśle wystudzić,kukurydzę i kiełki osączyć,przygotować sos,posiekany i umyty koperek wsypać do śmietany wymieszanej z majonezem,dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek doprawić do smaku solą,pieprzem i cukrem wymieszać i odstawić do lodówki na godzinę po tym czasie wymieszać składniki sałatki wlać sos i ponownie wymieszać,odstawić na dwie godz.aby połączyły się smaki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 31.05.2012 09:52
SMACZNE
Angelika10 21.05.2012 10:10
Smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak