Sposób przygotowania

Schab oraz łopatkę oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w dużą kostkę. Oliwę z oliwek połączyć z solą, pieprzem oraz dużą ilością przyprawy grill pikantny. Wymieszać z mięsem i odstawić (najlepiej na całą noc) w chłodne miejsce.

Boczek pokroić w kostkę. Papryki oczyścić, umyć i pokroić na dość duże kawałki. Por oraz cebule pokroić w krążki.

Na patyki do szaszłyków nadziewać na zmianę mięso i warzywa. Ułożyć na tacach do grillowania i piec na rozgrzanym ruszcie do czasu tak długo, aż mięso będzie miękkie.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Wyglądają baaardzo apetycznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ciekawe czy na patelni grillowej też takie cudo jest do wykonania?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Nabrałem ochoty na grilla -n super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Piękne szaszłyki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Wiosennie i kolorowo - super!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    wyglada pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    wyglada pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !