Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane pieczarki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 10 dużych
ser żółty 10 dkg.
cebula
boczek wędzony 10 dkg.
sól
pieprz
białko
olej

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane pieczarki

pieczarki umyć i wyciąć nóżki,nóżki pokroić w niedużą kostkę,cebulę obrać i drobno posiekać zeszklić na oleju dodać pokrojone nóżki i dusić aż odparuje woda wystudzić,ser zetrzeć na tarce o małych oczkach,boczek pokroić w małą kostkę i wytopić z połową sera wsypać do cebuli z nóżkami pieczarek,wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem,białko ubić na sztywną pianę dodać do farszu delikatnie wymieszać i napełniać kapelusze pieczarek posypać pozostałym serem układać na natłuszczonej blasze i upiec w piekarniku w temp.190st.ok.15min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 12.03.2014 13:36
Zapowiada się super
Seba 04.06.2012 13:11
pycha
IKrakowianka 10.01.2012 11:11
pomysłowe
MAR3STA 22.08.2011 21:20
super
aleksa123 28.06.2011 14:50
smaczne
Weronika_eM 19.05.2011 09:51
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak