Sposób przygotowania

W naczyniu wymieszać wszystkie przyprawy z kilkoma łyżkami oliwy z oliwek. Karczek oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Każdy plaster dokładnie natrzeć przygotowaną mieszaniną i ułożyć dość luźno w szklanym naczyniu.

W rondlu zagotować piwo z miodem i kilkoma goździkami. Ostudzić i zalać plastry karczku. Przykryć naczynie folią spożywczą i wstawić do lodówki na 12 godzin. Grillować na rozgrzanym ruszcie z każdej strony, aż do uzyskania złotego koloru.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    apetyczne mięsko;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    chętnie zjadłbym taki karczek:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Jak dla mnie - rewelacyjny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    brzmi apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !