Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowy jeż z migdałami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 40 dkg
sok z cytryny 2 łyżki
sól
sałata
warzywa do dekoracji
twarożek 40 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Serowy jeż z migdałami

Migdały zalewamy wrzątkiem,odstawiamy na kilka minut.Osączamy i wyłuskujemy.Twarożek mieszamy z sokiem z cytryny,doprawiamy solą i pieprzem.Półokrągła czarkę lekko smarujemy olejem,wkładamy masę serową,dobrze ugniatamy i wstawiamy na 20 minut do lodówki.Gotową kulę wykładamy na półmisek wyłożony wcześniej sałatą.Szpikujemy migdałami.Dekorujemy warzywami.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 06.12.2013 08:14
ciekawe połączenie
AgaS10 17.02.2012 20:54
podoba mi się:)
irenka 17.02.2012 11:22
na pewno pyszne
Krystyna32 13.02.2012 08:37
super
rutynka 21.11.2011 09:13
Bardzo pomysłowe i smaczne
Wacław 01.11.2011 09:18
fajne !
Grazyna0211 24.10.2011 20:12
pomysłowe!
Grazyna0211 24.10.2011 20:12
pomysłowe!
Ania67 20.10.2011 20:24
super sprawa
Justyna Jussstiii 05.06.2011 00:30
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak