Sposób przygotowania

Buraki ugotować, ostudzić, obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jabłka zetrzeć na tej samej tarce co buraki. Buraki, jabłka i chrzan wymieszać. Do wina wsypać utłuczone goździki, zagotować na małym ogniu , wystudzić i przecedzić. Wlać do ćwikły, dodać sok z cytryny, sól i cukier do smaku, wymieszać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    bardzo ciekawe,wypróbuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marta34

    jeszcze nie robiłam ale może być dobra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marta34

    jeszcze nie robiłam ale może być dobra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    uwielbiam buraczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    lubię buraczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !