Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ryżu .

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż
mleko
sól
skórka z cytryny
masło
jajko
cukier
rodzynki
migdały
śmietana
ckier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ryżu .

Mleko zagotować ze skórką z cytryny i solą .Wrzucić ryż i gotować około pół godz. Utrzeć masło z cukrem, dodawać po jednym żółtku nie przerywając ucierania.Następnie dodawać po jednej łyżce ryż.Ubić pianę i wymieszać z masą.Dodać rodzynki i migdały . Masę zapiekać około 30 minut na złoty kolor . Podawać z ubitą z cukrem pudrem śmietanką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak