Sposób przygotowania

Margarynę wyjmujemy wcześniej z lodówki, aby była miękka. Miękką margarynę kroimy na kawałki i przekładamy do miski razem z cukrem i śmietaną. Składniki łączymy mikserem. Przesiewamy mąkę i wygniatamy ręcznie ciasto, aby uzyskać jednolitą masę. Wkładamy do lodówki na około 30 minut.

Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy i nakładamy do wysmarowanych wcześniej margaryną i posypanych mąką koklików. Nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temp. 180 C około 25 minut.

Konfiturę podgrzewamy na małym ogniu. Nakładamy na upieczone ciasto i po ostygnięciu dekorujemy migdałami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Co prawda już po Świętach ,ale pomysł super :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    małe porcje pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    piękne i bardzo apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Piękne maleństwa.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    cieszę się, że się pdobają :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !